Dating i Norge – hvordan går man frem for å finne drømmepartneren på nettet?

Dating i Norge – hvordan går man frem for å finne drømmepartneren på nettet?

Er du på utkikk etter å date en fremtidig partner, men ikke vet hvor du skal begynne, eller sliter med å opprettholde interessen hos de kvinnene du møter på datingportaler, så skal du lese videre her!

Først: Hvis du fremdeles tror at dating på nett er forbeholdt de desperate og kun de få så kan du tro om igjen. Den teknologiske utviklingen gir deg ikke bare tilgang til banktjenester og anbud på håndverkere, men også en hær av single kvinner som er utkikk etter det samme som deg. I dag er det blitt så vanlig å møte din fremtidige partner gjennom en date-tjeneste på nett, at det nesten er fristene å bruke uttrykket «alle gjør det»! Mange opplever det trygt og praktisk å få kontakt med potensielle partnere gjennom en online date-tjeneste, fordi det gir deg en mulighet til å ha kontakt med flere samtidig og det er en mer nøktern arena å møte andre single på enn den lokale puben nede i gata.

Det er dog viktig å være varsom når man velger datingside. Så populært som dating på nettet har blitt, er det ikke overraskende at det finnes en del useriøse og slue tjenester som fokuserer mer på penger enn på service og matching. Vi er heldigvis spesialisert i norske datingsider, og kan gi deg flere anbefalinger til både sider og fremgangsmåte.


De beste nettportalene for dating i Norge

På 1.: Academic Singles for Dating! Academic Singles er en utmerket tjeneste for å finne høyt utdannede og karriereorienterte single. Det er lett å matche med de du er ute etter i utgangspunktet, og de har mange gode funksjoner man får god bruk for. Academic Singles er utvilsomt til å anbefale til de som passer inn i målgruppen!

Prøv gratis

Omfattende gjennomgang av Academic Singles >>

På 2.: be2 for Dating! Be2 er en god datingside, som har en stor og variert brukermasse. De bruker en utmerket matchingalgoritme som de har enkelt og greit valgt å kalle Algorithm. Dette verktøyet matcher deg med andre brukere som har like interesser og preferanser som deg selv. Når det kommer til bruker- og kundevennlighet har de litt å gå på, men alt i alt er Be2 et godt alternativ.

Try out for free!

Omfattende gjennomgang av be2 >>

På 3.: EliteSingles for Dating! Datingtjenesten Elitesingles retter seg mot (som navnet tilsier) det øvre sjiktet av den sosiale standen i Norge. Nettstedet utmerker seg ved å tiltrekke single med høy utdannelse, et høyt ambisjonsnivå og med samme preferanser for sin kommende partner. Datingtjenesten kan tilby sine medlemmer en grundig og faglig utviklet test til å matche de med best forutsetninger for å kunne lykkes sammen. Elitesingles passer best for seriøse single som vil ta et intelligent valg.

Prøv gratis

Omfattende gjennomgang av EliteSingles >>

Dating på nett er den vanligste måten å møte andre single på - ingen tvil om det - men det er ikke alle som har like stor suksess. Mye av problemet er at det forventes at du gir mer og mer av deg. I tråd med at det er blitt så vanlig å møte andre single gjennom datingsider, er også nivået høynet. Med det menes, at før holdt det kanskje med brukernavn, et halvgodt profilbilde, noen få linjer til å beskrive interessene dine, og du ville få en proppfull innboks og mest sannsynlig en date rett rundt hjørnet. Når du åpner en profil på et datingportal i dag bør du ha en gjennomført og godt beskrivende profil, hvor det skinner gjennom at du er ærlig og seriøs.  I denne artikkelen skal vi se på hvordan du kan lage en profil som hjelper deg med å få suksess på nett.

Vis deg fra din beste side

Profilbilder er ikke som andre bilder. Det kan være fristende å legge ut et bilde av deg selv i full festuniform og uten filter, men tenk på hvilke signaler det sender ut. På den annen side, kan det være like avskrekkende met et profilbilde av deg selv kledd opp i hvitsnipp og butterfly.

  • Velg bilder hvor du viser deg selv i et naturlig miljø og som utstråler vennlighet.
  • Ideelt sett bør du ha 2 bilder av deg selv. Et bilde fra skuldrene og opp, og et annet hvor du viser hele kroppen.
  • I tillegg bør bildene være av god kvalitet og ikke noen grumsete bilder tatt med et utdatert mobilkamera.

Fortell om deg selv – helt ærlig!

Selv om du ikke var det store vinneren i det genetiske lotteriet utseendemessig, kan dating sider gi deg en mulighet til å vise frem din personlighet. Vær morsom og ærlig i profilteksten din. Det øker mulighetene for at du får en virkelig date. Husk at du vanligvis vil bruke en del tid på å bli kjent sammen gjennom eposter og meldinger, før dere treffes i virkeligheten. Hvis du er uærlig og flåsete vil det bare slå tilbake på deg selv. Og tenk på det slik: Vil du ikke heller date en kvinne som faktisk liker deg som du er i stedet for å skulle opprettholde en selvpåført fasade? Men det betyr ikke at du skal skrive om all bagasjen du bærer på.

  • Ikke vær negativ og bitter, men prøv heller å utstrål selvtillit og din personlighet.
  • Hold kjedsomhetsnivået nede.
  • Vær klar på hvilket forhold du er ute etter.
  • Skriv gjerne om hva du selv ser etter hos en fremtidig partner.

Vis interesse med måte

Mange menn som er ute etter en date gjør en stor feil: De skriver til kvinner basert på geografisk lokasjon og utseende alene. Ikke at det er noe galt i det, men du sparer tid og krefter på å velge deg en singel kvinne som du har noe til felles med. Det øker også sannsynligheten for full klaff, siden det er like sannsynlig andre veien, at hun vil date deg hvis dere har noe til felles.

Du vil garantert mislykkes hvis alt du skriver er «du er så fantastisk deilig og sexy!». Attraktive damer får hopetall av slike beskjeder hver uke, og det får deg til å virke generisk og kjedelig. Husk at den førate meldingen er førsteinntrykket du gir henne.  Prøv heller å skill deg ut i mengden og overbevis henne om at dere hører sammen. Det finnes utallige av eksempler på at en melding som er tilpasset henne alene, og som gjerne er lang og utfyllende, har ført til dating og etterfølgende langvarige parforhold.

Vær unik men ikke rar. Prøv å vis interesse uten å være alt for påtrengende. Det er sjeldent du vinner frem med å fri til henne i første setningen. Ved å velge en match/dame som har samme interesser som deg, har du noe å snakke om bare der, og du har masse muligheter for en vinnende åpningsreplikk.

Lykke til og det er lettere å få en date enn du tror!

Trenger du mer informasjon om dette emnet? Ta vennligst en titt på siden vår med kategoriserte gjennomgang: Matchmaking. Vi håper at du vil finne nyttig tilleggsinformasjon der.

Lokal informasjon