Tror du på kjærlighet ved første klikk? Prøv nettdating!

Tror du på kjærlighet ved første klikk? Prøv nettdating!

Nordmenn er forskjellige. Likevel virker det som de tradisjonelt sett bare har tre svar på spørsmålet: Hvor traff du først din kjæreste?

Dette spørsmålet har vært en gjenganger omtrent så lenge spørreundersøkelser har eksistert. De tre alternative svarene til dette spørsmålet har tidligere vært: på jobb, på skole, eller på fest, med en forholdsvis jevn fordeling mellom de tre svarene.

Etter nettdatingrevolusjonen begynte et fjerde svar å dukke opp i denne typen undersøkelser, nemlig: Vi møttes på nettet.

Nettdating vokste på kort tid fra å være en kuriositet, til å bli noe som var fullstendig akseptert for alle og enhver. I våre dager er internett det aller vanligste svaret på spørsmålet Hvor traff du først din kjæreste?

De fleste norske kjærestepar i dagens samfunn møttes altså første gang på internett. Nettdating har, takket være mange gode portaler og apper opprettet spesielt for dette formålet, vist seg å være trygt, raskt og enkelt.

Gode portaler for nettdating i Norge

Gjennom internett har både erotisk, uforpliktende dating og tradisjonell dating med kjærlighet og et liv sammen som mål blitt stadig mer populært. På portaler og apper for nettdating kan du møte et stort utvalg helt vanlige norske menn og kvinner som leter etter nøyaktig det samme som deg.

Det er imidlertid viktig å være klar over at det er stor forskjell på kvaliteten fra app til app  og fra portal til portal. Bare et lite utvalg av nettstedene som reklamerer med nettdating er seriøse og gode nok. Dessverre er de aller fleste nettstedene enten rene formidlingstjenester for eskorter og prostituerte, eller datingportaler som mangler den nødvendige teknologien eller som på en eller annen måte prøver å tjene penger på mangelfulle eller falske tjenester. Tenk deg nøye om, og bruk litt tid på å vurdere utvalget av portaler og apper for nettdating, før du bestemmer deg.

Det aller viktigste tipset før du begir deg ut på nettdating, er altså: Velg riktig portal. Vi har gode anbefalinger til noen av nettstedene som formidler nettdating på en seriøs og profesjonell måte.


De beste norske portalene for nettdating

På 1.: Academic Singles for nettdating! Academic Singles er en utmerket tjeneste for å finne høyt utdannede og karriereorienterte single. Det er lett å matche med de du er ute etter i utgangspunktet, og de har mange gode funksjoner man får god bruk for. Academic Singles er utvilsomt til å anbefale til de som passer inn i målgruppen!

Prøv gratis

Omfattende gjennomgang av Academic Singles >>

På 2.: be2 for nettdating! Be2 er en god datingside, som har en stor og variert brukermasse. De bruker en utmerket matchingalgoritme som de har enkelt og greit valgt å kalle Algorithm. Dette verktøyet matcher deg med andre brukere som har like interesser og preferanser som deg selv. Når det kommer til bruker- og kundevennlighet har de litt å gå på, men alt i alt er Be2 et godt alternativ.

Try out for free!

Omfattende gjennomgang av be2 >>

På 3.: EliteSingles for nettdating! Datingtjenesten Elitesingles retter seg mot (som navnet tilsier) det øvre sjiktet av den sosiale standen i Norge. Nettstedet utmerker seg ved å tiltrekke single med høy utdannelse, et høyt ambisjonsnivå og med samme preferanser for sin kommende partner. Datingtjenesten kan tilby sine medlemmer en grundig og faglig utviklet test til å matche de med best forutsetninger for å kunne lykkes sammen. Elitesingles passer best for seriøse single som vil ta et intelligent valg.

Prøv gratis

Omfattende gjennomgang av EliteSingles >>

Fremgangsmåte for trygg nettdating

I søket etter portalen eller appen som er riktig å bruke, bør du tenke over om det er nok matcher tilgjengelig, om profilene fremstår som attraktive for deg, hva slags stemning det er på portalen eller appen, og hvor gode funksjoner det finnes for søk og kommunikasjon.

Etter å ha valgt ut den portalen eller appen du føler deg mest komfortabel med, er neste steg en gratis registrering. Vanligvis er det nok å skrive inn en e-postadresse og et passord. Dersom du ønsker å være diskret kan det være lurt å velge en e-postadresse som du disponerer alene, alternativt kan du selvsagt opprette en egen e-postadresse dedikert for formålet nettdating.

Neste trinn er vanligvis å utforme en profil. Velg bilder som faktisk viser hvem du er, ikke bare hvordan du ser ut, bilder som viser deg i aktivitet du liker og i omgivelser der du er komfortabel. Ikke bruk gamle bilder, bilder som er forandret på, eller bilder der du selv sliter med å kjenne deg igjen.

På profilsiden får du også vanligvis mulighet til å legge ut tekster. Du kan skrive litt om hva du liker, interesser, hobbyer og aktiviteter. Om du ønsker det kan du selvsagt også skrive litt om jobb, familie og venner, og det er ikke noe i veien for å redegjøre kort for din sivilstand, din seksuelle legning og dine seksuelle preferanser her.

La søket begynne

Når du har opprettet en profil som representerer deg på en god måte, kan du begynne å søke etter noen å treffe for nettdating. Metodene for søk varierer fra sted til sted, noen portaler har omfattende innstillinger for søk, noen steder kan søket begrenses til et geografisk område, det å kunne velge fysiske egenskaper hos den du søker etter er relativt normalt.

På de fleste portaler og apper er det nødvendig å betale et registrert medlemsskap for å få kontakt med andre brukere og for å kunne avtale nettdating. Det er anbefalt å avtale første stevnemøte på et offentlig sted, og det kan være greit å ta en telefonsamtale før det første treffet, siden en samtale utelukkende gjennom tekst sjelden gir et dekkende nok inntrykk av hvem du snakker med. Husk at et stevnemøte avtalt gjennom internett ikke gir noen av partene forpliktelser om at de må gå videre etter det første møtet.

Hvordan sjarmere gjennom nettet

Ja, hvordan gjør man det? Det er et godt spørsmål som er vanskelig å gi et fasitsvar på, men vi har selvfølgelig noen råd til deg som er ny med nettdating. Først og fremst er det viktig å presisere at man ikke bør ta chat alt for seriøst før man har møtt hverandre i det virkelige liv. Er man rolig, avslappet og med en lun tone i tastaturet kommer man langt.

Når man åpner en samtale med en ny match, er det lurt å skrive noe som reflekterer at du har lest profilbeskrivelsen deres. Det beviser at du ikke sendte den samme meldingen til flere på en gang, som igjen fører til at motparten føler seg verdsatt og blir mer interessert. Et eksempel kan være at dersom partneren din liker å hoppe i strikk, kan du gjerne spør om hvor det beste stedet å hoppe er. Start gjerne med et lekent spørsmål, husk at det setter tonen for resten av samtalen!

Lykke til!

Trenger du mer informasjon om dette emnet? Ta vennligst en titt på siden vår med kategoriserte gjennomgang: Matchmaking. Vi håper at du vil finne nyttig tilleggsinformasjon der.