Tinder

Konklusjon: Tinder er desidert den største aktøren i verden når det gjelder datingapper. Det er ikke så enkelt å skaffe seg en langvarig kjæreste der, da man kun matcher etter utseendet, men det kan være en morsom app å flørte på. De har innført sin første betalte tjeneste - Tinder Plus - er det verdt pengene?

Skrevet av: Erik | Sist oppdatert: 02.02.2023


Helhetlig kåring:

Praksiskåring:

Funksjonalitet:
Brukervennlighet:

Verdi for pengene:

Profilbildet ditt bør skape interesse. Man sveiper høyre eller venstre ut ifra bilder, så vis deg fra din beste side, bokstavelig talt. Gjerne ta med flere bilder der du er i ulike settinger. Sporty bilder er alltid et pluss! Så snart man har matchet og vurderer å dra på date, flytt samtalen til Whatsapp eller en lignende tjeneste.

Tinder-numre

Suksessforhold

100 kontaktforespøresler på testprofilen vår
             27 som resulterer i samtaler

3 ut av 10 forespørsler får svar.

Medlemsstatistikker
46% kvinner
54% menn
Kvinneforhold Tinder: 46%

En side som er mer populær enn Tinder ...

... er for tiden Academic Singles (blant alle nettsider)Denne siden er hot!
 • Mer populær enn Tinder denne uken
 • Svært populært hos travle, karriereorienterte datere
 • Eies av en av verdens største datingaktører

Prøv gratis

1. Tinder vurdering: Sammendrag

Tinder er verdens mest populære datingapp – ”alle” har Tinder nå til dags. Det skiller seg ut fra tradisjonell nettdating ved sin enkelhet og den utrolig brede brukermassen. Vi ville se hvor kjapt og hvor enkelt det er å få seg en date gjennom Tinder, og hvor lang tid det tar før man blir lei av appen. Vi har råd til hvordan man starter en samtale, og hva man bør prate om på en slik app.

Konklusjon praktisk test: Vi lagde en mannlig bruker, og la til fire gode bilder. Det tok ikke lang tid før vi hadde flere matcher, og hadde flere samtaler samtidig. Samtalene kan bli kjedelige etter hvert, da det nesten utelukkende går i smalltalk. Derfor bør man møtes før man når det punktet. Ikke ta Tinder for seriøst. Matcher kommer og går, og du merker fort om du har kjemi med noen. Vær glad og morsom, hold samtalen spennende frem til den eventuelle daten.
Konklusjon funksjoner/profiler: Tinder har enkle funksjoner som bildeopplasting, bio, matchfiltrering, sveiping og chatting. Det er ikke mye mer enn det, men det fungerer godt. Man kan kun chatte med de man har matchet med, i forskjell til klassiske datingsider der man kan sende meldinger til hvem som helst.
Konklusjon kundevennlighet: Tinder er utrolig brukervennlig – det er nesten for enkelt. Du laster bare ned appen og knytter den til Facebook, så er du i gang. Folk i alle aldre har ferdigheter nok til å bruke Tinder, noe som er en medvirkende faktor til appens store brukermasse. Når det gjelder kundeservice kan man sende en email gjennom appen, og du får svar innen 24 timer.
Konklusjon prisnivå: Tinder er helt gratis, dersom man ikke vil skaffe seg Tinder Plus. For en liten sum i måneden kan man endre plassering, slik at man kan sveipe gjennom brukere i Beijing eller LA om man vil det. Man kan også ”superlike” flere om dagen, i tillegg til et ubegrenset antall likes per dag. Dersom man sveipet til venstre ved uhell, kan man også angre den siste sveipen. Men det er nok ikke verdt pengene, vanlig Tinder holder i massevis.

 

2. Tinder praktisk test

Vi valgte å utføre en flere måneder lang praktisk test på Tinder. Vi koblet Tinder til Facebook-kontoen vår og lastet opp profilbilder. Vi endret søkeinnstillingene våre til å finne damer fra 21 til 42 år innen en 50 kilometer radius, og så var vi i gang.

Bilde: Tinder-profil

Match innen to timer

Det tok kun fem minutter å lage en mannlig Tinder-profil, så vi var fort i gang med å sveipe. Å sveipe til høyre betyr å like noen, og en sveip til venstre betyr farvel. Vi sveipet nesten alltid til høyre, noe som viser igjen i statistikkene. Halvparten av menn sveiper til høyre, mens bare 14 av 100 av kvinner gjør det samme. Det er dermed de kvinnelige Tinder-brukerne som er i førersetet.

Etter å ha sveipet en god del på bare noen minutter, var det ikke flere brukere i området vårt. Vi lot derfor Tinder stå på vent, og etter omtrent to timer hadde vi vår første match. Vi åpnet med: ”Jasså, en match! Vi liker hverandre altså? :)

Brukeren svarte etter et par minutter, og vi holdt samtalen gående. Midt i samtalen fikk vi enda flere matcher, og plutselig hadde vi flere samtaler på en gang.

Her er noen råd til hva man bør prate om på Tinder:

 • Lokale aktiviteter
 • Utesteder
 • Musikk, TV og film
 • Idrett
 • Livsmål og reisedestinasjoner
 • Bøker
 • Kjærlighet

Hold samtalen avslappet og morsom, ikke ta det for alvorlig. Om man for eksempel spør og maser for mye, kan man plutselig føle at man er i et avhør. Det funker ikke!

Prøv å møtes tidlig, slik at man slipper å chatte i månedvis. Det er heller ingen som bruker Tinder som en vanlig kommunikasjonskanal, så du bør også få tak i matchen din sin Whatsapp, Facebook eller Snapchat. Det kan føre til at man føler seg mer trygg på personen. Det tok åtte dager for oss å treffe en date. Vi hadde da først pratet på Tinder, deretter Snapchat, og så møttes vi på en kafé.

Det finnes ingen fasit på hvordan man bør starte en samtale, men vi har noen åpninger du gjerne kan bruke:

 • Jeg likte deg fordi …
 • Hei, hva skjer? Hva skal du i helgen?
 • Hva mener du om…?

Sjekkereplikker kan også fungere, spesielt om de er morsomme. Dog, det er nok mer safe å starte med en mer kjedelig ”hei, hvordan går det?”.

Oppsummering av Tinder praktisk test: Tinder er ikke det første vi anbefaler om du er ute etter et seriøst forhold. Det er en morsom app som slår tiden i hjel, og passer godt til flørting, men det blir kjedelig og overfladisk i lengden. Om du er ute etter korte flørter, er Tinder midt i blinken for deg.

 

3. Funksjoner/profiler på Tinder

Tinder har svært få funksjoner, men de fungerer godt.

Søkeradius: Du kan velge hvor stor radius du vil søke etter brukere i, helt opp til 160 kilometer. Da finner Tinder matcher til deg i det området, avhengig av hvilken alder og hvilket kjønn du har søkt etter.

Profilen: Når man blar gjennom en profil, ser man bilder, felles ”likes” på Facebook, felles Facebook-venner og en kort bio på 500 karakterer. Man kan også knytte Instagram-brukeren sin til Tinder, slik at man kan se enda flere bilder. Dette kan være en nyttig funksjon! Bilder er nøkkelen på Tinder.

Falske brukere på Tinder?

Som med alle andre datingtjenester, er det både mulig og sannsynlig å støte på falske profiler. Noen ganger er det reklame, andre ganger prøver de å svindle deg. Dersom du er mistenksom på en bruker, er det lett å oppdage om profilen er falsk.

Gå gjennom bildene til brukeren. Er det samme personen i alle bildene? Les bioen, er det en link der? Skriver brukeren på engelsk til deg, eller dårlig norsk? Man merker fort om det er en ekte person bak skjermen. Om du er usikker, prøv å holde en samtale. Da finner du ut av det. Merk: Aldri trykk på linker med mindre du er 100% sikker på at det er en ekte profil. Rapporter og/eller blokker brukeren dersom du tror det er en falsk bruker.

Oppsummering av funksjoner/profiler på Tinder: Det er ikke mange funksjoner Tinder tilbyr, men de gjør susen. Det er et enkelt design med enkle knapper, og de lar deg søkespesifisere kjønn, alder og søkeradius, men ikke mye mer enn det. Men Tinder skal være enkelt å bruke, så det er trygt å si at de har lykkes med det. Det finnes falske brukere på Tinder, men de er lett å oppdage. De aller, aller fleste vi matchet med var ekte.

 

4. Tinder kundevennlighet

Tinder er en veldig bruker-/kundevennlig tjeneste med god kundeservice og enkle funksjoner. Vil du kontakte kundeservice, når man dem gjennom appen under knappen «Rapporter et problem».

Ønsker du å slette kontoen din, gjøres også det med et enkelt tastetrykk. Gå inn på «Innstillinger», bla helt ned og trykk «Slett konto». Det er ikke verre enn det! For å avslutte Tinder Plus-abonnementet ditt, gjøres det på Tinder sin side inne på App Store (iOS) og Google Play Store (Android). Tinder Plus fornyer seg ikke automatisk, og dersom du avslutter det på forhånd vil abonnementet løpe ut.

Oppsummering av kundevennlighet på Tinder: Det er dette som er bra med Tinder – enkelheten! Appen er veldig enkel, stilren og pen, og fungerer veldig godt. Kundeservice har god responstid (innen et døgn via e-post), noe vi setter stor pris på. Tinder har absolutt en høy kunde- og brukervennlighet.

 

5. Prisnivå

Til forskjell til mange andre datingtjenester på nett og mobil, er Tinder helt gratis å bruke. Man får en veldig god tjeneste helt kostnadsfritt, med mindre du ønsker å skaffe deg Tinder Plus. Om Tinder er verdt tiden din, det er et spørsmål som avhenger av hva du er ute etter. Er svaret en kort flørt, kan Tinder være nyttig. For noe mer seriøst, er det kanskje bedre å bruke en klassisk datingside, da du matcher ut ifra interesser, preferanser og egenskaper, og ikke utseendet.

Tinder Plus er sannsynligvis ikke verdt pengene i det lange løp. Det gir deg ikke mange flere funksjoner enn standardversjonen av Tinder. Om man skal bruke penger på en datingtjeneste, burde ikke Tinder være førsteprioriteten.

Konklusjon Tinder prisnivå: Tinder Plus koster 50 kroner per måned om man er under 28 år gammel, og 190 kroner i måneden om du er eldre. Prisene endrer seg stadig, men vi vil uansett ikke anbefale noen til å betale for det. Gratisbrukeren din gir deg nok fra før av, og man får ikke mye krem på toppen med Tinder Plus.

 

Trenger du mer informasjon om dette emnet? Ta vennligst en titt på siden vår med kategoriserte gjennomgang: Flørt. Vi håper at du vil finne nyttig tilleggsinformasjon der.


Oppsummering av Tinder

Gjennomgått merke: Tinder
Evaluert av: Dating-Radar.no
Sist oppdatert:
Helhetlig kåring: 8 / 10Alternative merker for denne dating-nichen